Obține performanțe mai bune la dieta cu conținut scăzut de carbohidrați prin utilizarea sportivilor L-Carnitine

pe o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați poate beneficia-cel puțin în primele săptămâni-de la luarea unui supliment care conține aminoacidul L-carnitină. Acest lucru este sugerat de un studiu de animale publicat de biochimiști la Laboratorul de Cercetări Alimentare Apărării din India în Journal of Fiziology and Biochimie. Echivalentul uman al dozei utilizate ar fi zilnic de 2-4 G L-carnitină.

L-carnitină
Când mitocondriile din celulele noastre transformă acizii grași în energie, ei folosesc L-carnitină pentru a o face. Acesta este motivul pentru care producătorii de suplimente sunt produse de comercializare care conțin L-Carnitină de zeci de ani. Ideea este că îi ajută pe Slimmers să piardă grăsimea corporală mai repede și sportivii să se antreneze mai intens.

Studiu
Cercetătorii le-au oferit șobolanilor o dietă bogată în grăsimi. Mâncarea animalelor a constat în 10 sau 15 la sută grăsimi. Pentru oameni care ar fi o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, dar rozătoarele nu sunt oameni.

Cercetătorii au obținut, de asemenea, șobolanii să înoate în mod regulat și au măsurat cât timp a fost până când nu mai puteau să -și țină capul deasupra apei. Unele dintre animale au primit L-carnitină, iar altele nu. Echivalentul uman al dozei pe care le-a folosit cercetătorii ar fi de aproximativ 2-4 g-carnitină pe zi.

Rezultate
Figura de mai jos arată că pentru șobolanii cărora li s-a administrat alimente care conțineau 10 la sută grăsimi, capacitatea lor de rezistență a crescut mai repede atunci când li s-a administrat și L-carnitină.

Figura de mai sus arată că L-carnitina a avut același efect asupra animalelor cărora li s-a administrat alimente formate din 15 % din grăsimi.

Cercetătorii au analizat sângele șobolanilor după ultima lor sesiune de înot și au descoperit că animalele cărora li s-a administrat L-carnitină au avut cantități mai mari de trigliceride și glucoză și mai puțin uree [pun] decât animalele cărora nu li s-a administrat L-carnitină. Se părea că suplimentarea cu L-Carnitină a îmbunătățit alimentarea cu energie la celulele musculare.

Concluzie
„Rezultatele prezentului studiu oferă baza pentru utilizarea umană a L-carnitinei ca îmbunătățitori de performanță sub stres oxidativ indus de exerciții fizice”, au rezumat cercetătorii. „Sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege fiziologia, biochimia și farmacologia suplimentării L-Carnitine la voluntarii umani.”

Efectul ergogenic al L-carnitinei și suplimentelor de grăsime dietetice împotriva oboselii fizice induse de exerciții la șobolani Wistar
Abstract

L-Carnitina (LC) joacă un rol central în metabolismul acidului gras și în bioenergetica musculară scheletică. Suplimentarea LC este cunoscută pentru a îmbunătăți performanța fizică și a devenit răspândită în ultimii ani, fără un sprijin fără echivoc pentru această practică. Este necesară o cunoaștere bazată pe știință, pentru a înțelege implicațiile suplimentării LC asupra oboselii fizice. În studiul curent, am explorat efectele sinergice ale LC dietetice și conținutul de grăsimi împotriva oboselii fizice la șobolani. Nouăzeci de șobolani masculi Wistar au fost completați cu concentrații diferite de LC (0,15, 0,3 și 0,5 %) și conținut de grăsimi (5, 10 și 15 %) prin dietă în diferite combinații. Rezultatele noastre au elucidat faptul că LC (0,5 %) împreună cu 10 și 15 % dietă în grăsimi șobolani suplimentate au arătat un efect ergogenic semnificativ. Timpul de înot până la epuizare a fost crescut de ~ 2- și ~ 1,5 ori la șobolani hrăniți cu 10 și 15 % dietă în grăsimi care conține LC (0,5 %). Suplimentarea LC a îmbunătățit sarcina energetică prin creșterea nivelului de ATP, glicogen tisular, GSH redus, trigliceridă plasmatică, niveluri de glucoză plasmatică și statut antioxidant enzimatic, adică superoxid dismutaza, catalază și glutation peroxidază. Suplimentarea LC a redus, de asemenea, semnificativ peroxidarea lipidelor, acidul lactic, azotul uree plasmatic, creatinina, creatinakinaza și lactatul dehidrogenază în diferite țesuturi în comparație cu grupul de control respectiv. Astfel, studiul de față indică faptul că LC ameliorează diferitele deficiențe asociate cu rezistența fizică la șobolani.

Sursă:

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *